Výstavy a akce
< zpět

HISTORICKÝ TROJBOJ NA SKI 20.2.2016

Historický trojboj na ski má za sebou čtvrtý ročník. A vydařený, počasí navzdory. Dorazilo patnáct závodníků a nejen ze Žacléře. Nechyběli příznivci historického lyžování z Víchové nad Jizerou, Trutnova, Jilemnice a František Dobrovolný dokonce z Vysočiny. V součtu všech disciplín si napříč kategoriemi nejlépe vedl Jiří Faistauer ml. z Víchové, druhé místo si do Trutnova odvezl Martin Kužel, třetí do Jilemnice Petr Nesvadba. V mužích nad 60 let zůstalo prvenství doma díky Josefu Růžičkovi, následoval Jiří Faistauer st. a Jaromír Marek. Mezi ženami prvenství získala Krista Markelová.
„První kolo slalomu se jelo na lyžích, druhé kvůli zhoršeným podmínkám s lyžemi v rukách. Stejně tak proběhla i běžecká část. Na skok jsme sníh navozili a oba pokusy proběhly normálně," informoval Jaromír Marek. Celkově byli pořadatelé ze Spolku lyžců s letošním ročníkem spokojení. „Potěšila nás účast, nejen místních, ale i lidí z okolních měst a obcí. K výborné atmosféře výrazně pomohl i komentátor Honza Kožuch," dodal Jaromír Marek. Součástí programu byl i vložený závod dětí na saních, zpestřený hodem šiškou. V něm se na start postavilo čtrnáct účastníků.
„Akce by se nemohla konat bez podpory mnoha dalších lidí a firem a my jim za přízeň moc děkujeme," připomínají pořadatelé ze Spolku lyžců. Mezi ně patří Město Žacléř, Městské muzeum, Keramtech, Jiří Mauer, firma Galus, Penzion Sport, řezník Libor Šrol, svíčky Reichl, Martina Luštincová a Rudolf Pšorn.


Aleš Vaníček


Foto: Jana Jaklová

Otevírací doba
pondělí zavřeno
úterý  9-16 
středa  9-16
čtvrtek  9-16
pátek  9-16 
sobota  9-16
neděle  9-16

V měsících dubnu a listopadu o víkendech zavřeno!

VSTUPNÉ 
Expozice + výstava 
Dospělí50,- Kč
Snížené40,- Kč
Pouze výstava 
Dospělí30,- Kč
Snížené20,- Kč

Snížené vstupné platí pro rodiny s dětmi, děti od 3 do 15 let, studenty, seniory a ZTP.

 

Platba kartou

Kontakty

Městské muzeum Žacléř

Rýchorské náměstí 10

542 01 Žacléř

tel. 00420 499 739 225

mob. 00420 608 830 171

e-mail: muzeum@zacler.cz